Spor kulüplerinde Blockchain Uzmanları görev almaya başladı
Mersin Sondakika

Spor kulüplerinde Blockchain Uzmanları görev almaya başladı


Bu haber 2023-11-26 18:33:13 eklenmiş

 

Spor kulüpleri ve taraftarları blockchain ekosisteminde bir araya getiren, dünyanın en büyük taraftar etkileşim platformu Socios.com’un üniversitelerdeki eğitim projeleri önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Blockchain ve dijital varlıkların ilerleyen dönemlerde spor endüstrisi içerisinde daha da çok konuşulacağının da altını çizen Socios.com Kurumsal İletişim Müdürü ve Akademisyen Sema Tuğçe Dikici, spor kulüplerinin de bu alanda yeni iş fırsatları oluşturduğunu şöyle anlattı:

"Sporda geleceğin mesleklerinden biri Web 3 Uzmanlığı olacak. Diğer bir deyişle teknoloji ve dijital dünyayı iyi okuyanlar, proje geliştirenler spor endüstrisindeki rekabette yer alacak. Blockchain dünyası ve özellikle Fan Tokenlar gibi dijital varlıklar da spor endüstrisinin geleceği açısından çok önemli Fan Tokenlar, gelecek dönemlerde spor kulüplerinin en önemli sürdürülebilir gelir kalemlerinden biri olacak çünkü.. Bugün Metaverse’de Manchester City dev bir stadyum inşa ediyorsa ya da Liverpool sanal bir mağaza açıyorsa, sporun öncü aktörlerinin NFT’leri dakikalar içinde tükeniyor ya da dünyanın en büyük spor kulüpleri Fan Tokenlar aracılığı ile taraftarlara kulüp kararlarında söz hakkı sahibi olma fırsatını veriyorsa dijital dünyanın spor ekosisteminin geleceğinin en önemli parçalarından biri olacağını söyleyebiliriz. Özellikle futbol kulüplerinin blockchain dünyasından dev markalarla sürdürülebilir iş modellerini yürütecek, Token ekonomisi oluşturacak ve en önemlisi de kulüpleri dijital rekabette bir adım öne çıkaracak uzmanlara ihtiyaç duyacağı kesin." pradabet para yatırma

 


Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°










1xbet