TARSUS'A BİR KADIN ELİ DEĞECEK GİBİ...
Mersin Sondakika

TARSUS'A BİR KADIN ELİ DEĞECEK GİBİ...


Bu haber 2023-12-01 10:19:03 eklenmiş

 

CHP TARSUS BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

MELİSA YANAT GÜNAŞTI:

"BEN DEĞİL, BİZ YAPACAĞIZ..."

 

Bugün CHP Tarsus ilçe binasında yapılan Belediye Başkanlığı aday adayı toplantısında Melisa Yanat Günaştı bir kadının neler yapabileceğini özetleriyle anlatarak dinleyen konukları mest etti.

İlçe başkanı Selahattin Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte daha önce aday adaylığını açıklayan Dr. Vedat Günyar'ın da iştirak ettiği açıklamaya Melisa Yanat Günaştı şu açıklamaları yaptı:

Saygıdeğer misafirlerimiz, değerli basın mensupları, Saygıdeğer İlçe Başkanımız, değerli belediye başkan aday adaylarımız,  olmazsa olmaz sivil toplum örgütlerimiz, CHP Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız ve CHP yöneticilerimiz ve  çok değerli muhtarlarımız, hepinizi hürmet ve sevgiyle selamlıyorum, Herbiriniz CHP Belediye Başkanlığı aday adaylığımı açıklamak üzere düzenlenen basın toplantıma hoşgeldiniz. 

Özellikle önümüzdeki 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’nin değerli  belediye adayları yeniden seçilerek ve çoğalarak chp nin amblemi olan altı oku hedefe tam 12 den atacaklardır. Bundan hiçbir şüphem yoktur.Tarsusumuzun ilk kadın adayı olmaktan ve kadınları temsil etmeken gururlu ve mutluyum. Günümüzde kadınların ezildiği, eşitsizliğin olduğu tüm siyasi,sosyal  ve aileyi ele alan platformlardada kadınların demokratik hakları için mücadele vereceğimi şimdiden söylemek isterim.Tarsusumuza bir kadın el artık değmelidir..

Öncelikle Tarsusumuzun sorunlarına değinerek söze başlamak istiyorum.Hayatım boyunca sorun varsa çözüm de vardır ilkesine inandım ve önümdeki engelleri aşarak başarıya ulaştım. Bu sorun ve çözümleri sizlerle paylaşacak olmaktan mutluluk ve heyacan duyuyorum.Bu metni kendi düşüncelerimi size doğru bir dilden yansıtabilmek amaçlı ve sizlere şeffaf olabilmek adına   kendi kalemimi kullanarak hazırladım.

Aktif siyaseti takip eden bir birey , bir meslek insanı olarak, İlçemizin altyapı, ulaşım, çevre, kültür,eğitim gibi birçok önemli konuda eksikliklerinin olduğunun farkındayım.  Mimarlık mesleğimden gelen anlayış ve bilgiyle, etkileyici  projeler ve yenilikçi çözümlerle birlikte çalışarak Tarsusumuzu yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent  haline getireceğimi bilmenizi isterim.

Günümüz Türkiyesinde gerek ekonomik sorunların getirdiği imkansızlıklardan, gerek yapılan yanlış yatırımlardan,  istihdam anlamında  özellikle gençlerimiz ve vatandaşlarımız işsiz kalmıştır.İşi olan esnaflarımızda, dükkan kiralarını bile ödeyemez hale gelip kimisi karın tokluğuna çalışırken, kimisi dükkanını kapatmak zorunda kalmıştır.

Meslek anlamında üniversitelerden mezun olan gençlerimiz, Tarsus’dan vazgeçerek, sanayi , turizm, tarım inşaat  ve ticraret anlamında kendilerine yeni bir şehir, hatta yeni bir ülke aramaktadırlar. Emekli vatandaşlarımız bile, bırakın Avrupa ülkelerinde gidip  tatil yapmayı, geçim sıkıntısı yaşadıklarından günümüz koşullarında çalışmak zorunda kalmışlardır. İşçilerimiz, emekçilerimiz asgari ücretle, emekli maaşlarıyla bırakın karınlarını doyurabilmeyi, kira paralarını ödemekte güçlük çekmektedir.

 10 bin yıllık tarihi olduğu bilinen, Tarsusumuzda,neredeyse yarım asır önce, tarım ve sanayi anlamında,kültürel anlamda büyük yatırım ve yenilikler var iken bugün o büyük yatırımların yerinde yeller esmektedir.Üzülürek söylüyorum,Açılmış çoğu fabrikalar kapanmış, tarım sektöründe ise çiftçilerimizinn meyve , sebze, arpa, buğday tahıldan zarar ettiği, ağaçlarını kestiği, tarlalarını, traktörlerini sattığı bir duruma gelinmiştir. 

Şimdi aranızda çoğunuz beni  Mimar veya Müteahhit olarak tanıyorsunuz aslında, uzun yıllar önce Turizm sektöründede otel işlemrciliğinde yer aldım,bu sebeple Tarsustaki  bugünki mevcut  durumda ihtiyaç olan otel eksikliğinin bilincindeyim.

Havalimanı inşaatın bitmesiyle, kentimizde otel ihtiyacı tamamen arz ve talep yönünden zaruri ihtiyaca dönüşecektir. Konaklama ve Turizm ihtiyacının karşılanmasında şehir merkezinden  uzak bir noktada, kentin can alıcı noktalarına el atmadan, yeni projeler yapacağımdan şüpheniz olmasın.Turizm Tarsusun ekonomisine katkı sağlayıp, esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın yüzünü güldürecektir.

Tarım Kenti olan Tarsusumuzda,tarımı canlandırmak ve Tarsusa katma değer katmak adına, Yeşiltepe köyünde Tarım sektöründe  dört senedir meyve yetiştiriciliği yapmaktayım.Meyve yetiştiriciliğine bir çiftçi olarak ilk adım attığımda, yaşadığım temel sorunlardan biri, elektriğin birçok tarım alanına ulaşamamasıydı, değerli Muhtarımızın, köylülerimizin de  yaşadığı bu temel sorunları, gücüm yettiği ölçüde 2400 metre özel elektrik trafo hattı çekerek çözmeye çalıştım, ancak bu sorun sadece Yeşiltepe köyünün sorunu olmamakla birlikte, tüm çiftçilerimizin sorunları arasında yer almaktadır.

Ayrıca serbest piyasa adı altında, çiftçilerimizn ürettiği sebze ve meyve maliyetlerinin biraz üstü fiyat veren tüccarlara karşı acil  çiftçi koperatifleri kurulmadır.Çiftçi koperatifleri kurulmazsa çiftçilerimiz çok ucuz fiyata ürünlerini zarar ederek satıp, ağaçlarını kesmeye yada büyük sermayelere topraklarını satmak zorunda kalmaya devam edecektir.Bu durumun ülke ekonomisine ve çiftçi ksrdeşlerimize vereceği zararı  ve sonucu tahmin edeceğinizden şüphem yok. 

Özellikle meyvede, limon, narenciye, nektarin v.b.  meyvelerde, taban fiyatının oluşmaması nedeniyle çifçilerimizin  zarar etmesini engellemek amaçlı önemli projeler gerçekleştireceğimi bilmeniz isterim.Ayrıca Yol,su, elektrik  ve bunun gibi çözüme ihtiyaç duyulan sorunlarda , çiftçilerimizin yaşadığı sıkıntılara, bu konuda edindiğim deneyimlerden yola çıkarak , çözüm odaklı  bir anlayışla çiftçinin ve üreticin yanında yer alacağıma, destek olacağıma söz veriyorum.

 Ayrıca Sanayi Sektöründe,2011 yılında İstanbulda bir fabrikanın ortağıydım.Sanayi Sektöründeki bir çok sorun ve çözümleri, İstanbul İkitelli Organize Sanayide deneyimledim.Bunları anlatmamın sebebi kendimi övmek değildir.Bunu anlatmamdaki gayem, Tarım ,Sanayi , Turizm ve Ticaret sektöründe, tecrübe sahibi olduğum için, aynı zamanda dükkan sahibi bir esnaf olduğum için, yaşanılan siyasi, ekonomik, ticari problemlere ve bu problemlerde etkin çözümlere hakim olmam sebebiyledir...Bu bilgi ve tecrübemi katkı olarak Tarsusmuza ve siz değerli halkımıza aktarcağımdan hiçbir şüpheniz olmasın.

Nasrettin Hoca bir gün eşşekten düştüğünde , doktor çağıralım hocam denildiğinde, hepinizin bildiği  bir sözü vardır, Bana eşşekten düşeni bul , benim halimden o anlar der, bende vatandaşlarımızın yaralarını saracak çözümleri temsilde hata olmaz,  ,o eşşekten düşerek ,  öğrendim. Mimarlık mesleğimden dolayıda , yarı mesaim belediyelerde geçtiği için, yerel yönetimlerin işleyişi ve yönetmelikleri hakkında fikir sahibi olurken çözüm sahibi de oldum.

Bugün bu  çözümleri , tecrübelerime dayanarak naçizane sizlerle paylaşmak istiyorum.

Tarım , Sanayi, Turizm, Ticaret  sektöründe, halkımıza istihdam yaratılacak alanları , halkımıza sağlamak için yeni projeler üretmeyi hedeflemekteyim.Halkın oluşturduğu kooperatiflerde, üretimden , pazarlamaya kadar olan süreçte doğru kaynakları  halka kullandırarak desteklemek en büyük hedefimdir. 

Gözleri ışıl ışıl parlayan hevesli gençlerimizin yolunu, İlim, Bilim ve Sanat ışığı ile aydınlatarak, eğitim, iş fırsatları ve hayalleri konusunda  yeni projeler üretmek, çözüm bulmak için Chp gençlik kolları ile birlkte çalışarak yenilikçi kararlar alıp, gençlerimize yeni iş imkanları ve çözümler sunmak en temel görevim olacaktır.

Tarsusumuzun en büyük eksiklerinden biri olan geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji kaynaklarını; daha da açarsak, Güneş Enerjisi,Rüzgar Enerjisi, Dalga Enerjisi  Biyokütle Enerjisi.Jeotermal Enerji,Hidroelektrik Enerji.Hidrojen Enerjisi.gibi enerji kaynaklarını inceleyerek Tarsusmuza hangi enerji kaynaklarının doğru bir yatırım olacağı konusunda kararlar almamız gerekmektedir. Dünya sıralamasında ,Türkiye'nin temiz enerji haritasında, İzmir rüzgar, Konya güneş, Aydın jeotermal, Şanlıurfa hidroelektrik ve İstanbul biyokütle kapasitesiyle lider şehirler olarak öne çıkmaktadır..Peki ya Tarsus?

Tarsus enerji üretimi konusunda dünya sıralamasında yerini almalıdır bunun içinde kaynak olabilecek  yatırımları, enerji  uzamanları ve güçlü  kadromla hizmete açmayı planlıyorum.

Toplumun her kesimden insanların ihtiyaçlarını karşılamak, adaletli bir şekilde kaynakları  kullanmak, kooperatifleşerek vatandaşlarımıza istihdam sağlamak için yeni hedef ve yol haritaları belirlemek  amaçlarım arasındadır.

İlk Cumhurbaşkanımız ve CHP’nin değerli kurucusu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Köylü Milletin efendisidir’ sözünün temelinde yaşayan düşünceye sahip çıkarak, eskiden köy olarak bilien ve yeni adlarıyla mahalle halkımızın istek ve sorunlarına çözüm sunabilmek amaçlı , değerli muhtarlarımızla rutin toplantılar yaparak mahalle ve köylerimizin sorunlarına öncelik sırasına göre olabildiğince hızlı  el atmamız gerekmektedir. Mahallelerimizin eksikliklerini doğru tespit ederek, değerli muhtarlarımızın talep ve sorunlarına, birlikte yeni proje ve çözümler  üreteceğimden hiçbir endişem yoktur.

Siz değerli vatandaşlarımızla ayrıca Kentin sorunlarını daha iyi analiz etmek adına, belediyemizde rutin toplantılar düzenlenmelidir, sorunları ve çözümleri beraber birlikte bulacağımız bu toplantılarda,aday gösterilirsem bana ulaşamamış hiçbir vatandaşımız olmayacağının sözünü Melisa Günaştı Yanat sözü olarak verdiğimden en ufak bir şüpheniz olmasın. Yaşlı, çocuk  engelli ve tüm vatandaşlarımızın, sorun ve ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunacağımı ayrıca bilmenizi isterim.

Değerli Basın mensuplarımızı belediyemizin rutin toplantılarına ayrım yapmadan davet edeceğim.Bu toplantılarda, kentin gözü kulağı olan değerli basın mensuplarımıza söz vererek, basın , medya ve yayıncılık  konusunda onlara engel teşkil eden sorunlarla ilgili, özgür bir dille kendilerini ifade edecekleri her türlü platformda etkileşim içinde olacağımı ve sorunlarına etkin çözümler bulacağımı değerli Basın Mensubu arkadaşlarımın bilmesini istiyorum.  Tarsus’un tarihi mirasına sahip çıkarak, Tarsus’umuzu, basın ve medya işbirliği ile Kültür ve Deniz Turizminde dünyaya tanıtacağız.

Özellikle kadınlarımızın gücüne güç katan, ev hanımlarımızı meslek sahibi yapacak projeleri ,   Chp Kadın Kolları ile birlikte hayata geçirmek en büyük amaçlarımdan biri olacaktır.Bütün bunları CHP çatısı altında ve  tüm Sivil Toplum Örgütleri ve Gönüllü kadınlarlarla beraber, kaynak yaratarak,emek koyarak, proje üreterek, engelli, çocuk, genç ,yaşlı herkesin olduğu platformlarda   hizmet sağlayacağımın da açıkça bilinmesini isterim.Ayrıca kadınlara yönelik fırsat eşitsizliği ve kadınlara yönelik şiddet konularında, kadınlara , kadın ekibimle beraber çözüm sunacağıma inancınız güçlü olsun.

Tarsusumuz’da yeşil alanları, regresyon alanlarını çoğaltmak amaçlı Sadece insana değil, doğadaki tüm canlılara sahip çıkan, Yeşil’e ve canlıya değer veren bir anlayışla Tarsus’umuza sahip çıkacağız. Kentin tarihi dokusunu bozmadan, kentsel dinamiklere ve mimari tavırlara göre, mimari bir anlayışla,ben ve kadrom Tarsus’ta gözle görülür bir fark yaratacağız.

Tarsusumuza bu yenilikleri getiriken elbetteki Siz değerli vatandaşlarımızın  desteğini ve güvenini kazanmak için donanımlı kadromla elimden gelenin en iyisini yapacağım, ama bunu yaparken vatandaşlarımızın fikir ve becerilerindende faydalanacağıma emin olabilirsiniz, Ben değil biz yapacağız.Hep beraber daha güzel bir Tarsus için beraber çalışacağız. Verdiğimiz her söze  ve hayallerimize nokta koymadan, biz olarak devam edeceğiz.

CHP Mersin İl ve Tarsus İlçe Belediyemizle beraber el ele vererek, halkın Tarımda, Sanayide, Ticaretde, Turizmde  istihdam edildiği, herkesin yüzünün güldüğü yeni bir Tarsus yaratacağımıza , yüce rabbim izin verdiği sürece, partim ve kendi adıma söz veririm. Aday gösterilirsem ve Belediye Başkanınız olursam, ben her vatandaşın rahatlıkla iletişim kurabileceği bir belediye başkanı olacağım, bu memleketin farklı etnik kökeninden olan her vatandaşıma,mezhebi, dili, dini,siyasi görüşü ne olursa olsun, sorgulamadan, ötekileştirmeden hizmet edeceğime kadromla beraber söz veriyorum.

 Ayrımcılığın olmadığı, dayanışma ve hoşgörünün olduğu, fikre ve eleştiriye açık, iradesi hür, fikri hür, tek amacı, toplum refahı ve sadece hizmet olan belediyecilik anlayışı ile birlikte yürüdüğümüz bir yol haritası çizeceğiz.

İlk CHP Cumhurbaşkanımız , ulu önder Mustafa Kemal Atattürk bir sözünde derki, Uygarlık yolunda başarı yenileşmeye bağlıdır. Sosyal hayatta, iktisadi hayatta, ilim ve fen sahasında başarılı olmak için yegane gelişme ve ilerleme yolu budur.Atamızın bu anlamlı sözünden esinlenerek sizlere diyorumki gelin birlikte, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında  Yenilik yapalım, değişim zamanının hepimiz için geldiğini unutmayalım.

Sözlerime vedaları sevmeyen biri olarak son verirken, sanatın her dalına, müziğe , şiire , felsefi düşünceye , kitaplara değer veren biri olarak öğretmen olan teyzem Zehra Nurdan Yaveroğlunun,Zamanın İki Yanı isimli kitabından birgün adlı şiiri ile izin verirseniz  basın toplantımızı sonlandırmak   istiyorum.

Hepinize ayrı ayrı, beni dinleyip zaman ayırdığınız için gönülden  teşekkür ediyorum, dostça kalın,  sevgiyle kalın, gelecek hayallerine inanan kişilere aittir unutmayın, Birgün ,birleşerek, biz olarak  birlikte kazanacağız" dedi.


Kaynak: Haber Merkezi


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri

Yazarlar

En çok okunanlar

MERSİN HAVA DURUMU

+16
°
C
H: +17°
L: +10°
İçel
Salı, 09 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+20° +19° +14° +14° +18° +20°
+12° +14° +10° + + +14°










1xbet